A bizalmatlanság légköre: hihetünk-e az ígéretnek, hogy Szolnokon nem lesz akkumulátorgyár?

Megosztás

Az elmúlt szűk 14 év olyan légkört teremtett Magyarországon, hogy már semmilyen ígéretnek, sőt, aláírt szerződésnek sem tudunk hinni, ha a hatalom érdekei mást diktálnak. Hasonló a helyzet most a szolnoki akkugyárral kapcsolatban, ami állítólag nem épül meg. De hihetünk még bármiféle ígéretnek?

Elég csak megnézni a már létező és letelepült akkumulátorgyárakat Magyarországon. Gödön és Iváncsán is a lakók a pokolba kívánják a gyárat és a hatóságokat is, akik nem tudják (vagy felsőbb utasításra nem akarják?) betartatni a megfelelő jogszabályokat, például a környezet védelmével kapcsolatban. Éppen ezért dühöngött és tüntetett mindenki Debrecenben, Alsózsolcán, vagy éppen Nyíregyházán, hogy márpedig oda ne kerüljön akkugyár.

Amit viszont az Orbán-kormány eldöntött, ott nemigen van már visszaút, hiába minden ígéret és hitegetés. A debreceniek is félnek, hogy hiába minden tiltakozás, az az akkugyár márpedig oda fog települni. Szolnokkal kapcsolatban is erősen felreppent a hír, hogy ide is érkezik akkugyár, de a fideszes városvezetés ígérgeti, hogy nem épül a városba ilyen üzem. Tóth Áron azonban egy ide igencsak illő videót és néhány sort is megosztott jelenlegi gondolatairól.

“Szolnokon nem lesz akkumulátorgyár, ezt a választ kaptuk. A bizalmatlanság légköre. Igen. Ez egy óriási gond. Nem “sivalkodnánk” mi sem, ha mindenhol azt történt volna, amit mondtak” – írta Tóth.

Mi megbízunk a vezetésben és úgy gondoljuk, ide biztosan nem kerül semmilyen akkuüzem?

Kapcsolódó cikkek